Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

10 кращих фільмів про школу

2014-05-12

Фільми

Пропонуємо вашій увазі 10 кращих фільмів про школу:

1. "Поспішай кохати"
2. "Загадай бажання"
3. "Вам ​​і не снилося"
4. "Опудало"
5. "Вчитель на заміну"
6. "Клас"
7. "Доживемо до понеділка"
8. "А якщо це любов?"
9. "Ключ без права передачі"
10. "Коли я стану велетнем"

1. "Поспішай кохати"

(2002; США; мелодрама, драма; режисер - Адам Шенкман; актори - Деріл Ханна, Пітер Койот, Менді Мур та ін.)

Лендон Картер - кумир своєї школи, він незалежний, гарний і жорстокий до ізгоїв. І звичайно, він не помічає непоказну Джеймі, що думає тільки про навчання. Після чергової безглуздої витівки Картера змушують займатися зі студентами й грати в шкільній п'єсі.
Тут вже йому не обійтися без допомоги скромної відмінниці. Джеймі погоджується допомогти Лендону, але тільки якщо він пообіцяє, що не буде закохуватися в неї. Самовпевнений хлопець охоче дає клятву, але незабаром він переконається, що стримати її буде дуже непросто.


2. "Загадай бажання"

(1996; США; фентезі, комедія; режисер - Блер Трой; актори - Кетрін Хайгл, Даніель Харріс та ін.)

Відомий вислів "побувати в чужій шкурі" старанна учениця випробувала на собі в прямому сенсі. Вона переселилася в тіло своєї сестри Алекс, сучасної дівчини і відомої модниці, якій Хейлі дуже заздрила. А Алекс побувала в шкурі Хейлі. І ось сором'язливій та замкнутій Хейлі доводиться підтримувати імідж товариською сестри, в той час, як Алекс бореться з математикою і нудними науковими проектами. Сестри починають розуміти проблеми і недоліки одна одної.


3. "Вам ​​і не снилося"

(1980; СРСР; мелодрама, драма; режисер - Ілля Фрез; актори - Тетяна Пельтцер, Альберт Філозов, Лідія Федосєєва-Шукшина та ін.)

Школярі Роман і Катя тягнуться один до одного з усією безоглядністю першого кохання. Мати Каті дуже щаслива в другому шлюбі та в осяянні цього щастя добре розуміє дочку. Роман знаходить підтримку у батька, який давно й сумирно любить маму Каті. Але поруч ходять люди, які нічого не знають про любов.


4. "Опудало"

(1983; СРСР; драма; режисер - Ролан Биков, Аркадій Хайт; актори - Світлана Крючкова, Дмитро Єгоров, Олег Биков та ін.)

Повний драматичних колізій фільм, знятий за мотивами однойменної повісті В. Железникова. Історія чистої, мужньої і самовідданої дівчинки Олени, прозвану однокласниками "опудалом", змусить вас на багато що поглянути іншими очима.


5. "Вчитель на заміну"

(2011; США; драма; режисер - Тоні Кей; актори - Едріан Броуді, Джеймс Каан, Люсі Лью, Брайан Кренстон та ін.)

Хроніка трьох тижнів з життя кількох вчителів середньої школи, адміністраторів та студентів очима позаштатного викладача.


6. "Клас"

(2008; Франція; драма; режисер - Лоран Канте; актори Франсуа Бегодо, Деміен Гомес, Далла Дукур та ін.)

Франсуа і його колеги-вчителі готуються до нового року в середній школі в неблагополучному районі. Він не зарозумілий і не дуже строгий, його екстравагантна прямота часто шокує учнів. Але його педагогічна етика зазнає випробування, коли учні починають ставити під питання його методи викладання...


7. "Доживемо до понеділка"

(1968; СРСР; мелодрама, драма; режисер - Станіслав Ростоцький; актори - В'ячеслав Тихонов, Ольга Остроумова, Ніна Меньшикова)

Головний герой картини - класний керівник 9 "В" класу, вчитель історії Мельников. Він - захоплена та відповідальна людина, що любить свою роботу і своїх підопічних. Він розуміє, що справжній педагог повинен не тільки захопити учнів своїм предметом, дати їм необхідні знання, але і зробити з них хороших людей: чесних, порядних і людяних.
Мельников готовий вчити і вчитися сам, він багато розмірковує, суворо й вимогливо запитує.
Несподівано в школу приходить нова вчителька англійської мови. Вона - колишня учениця Мельникова, яка давно його любить.
Учитель історії потрапляє в дуже складну ситуацію. У нього прокидаються почуття до цієї дівчини, з якою він тепер змушений працювати.


8. "А якщо це любов?"

(1961; СРСР; драма; режисер - Юлій Райзман; актори - Андрій Миронов, Жанна Прохоренко, Євген Жариков, Олександра Назарова та ін.)

Фільм - справжня трагедія підліткового кохання в умовах спального району у великому місті. За прогулянку з хлопчиком в ліс сусіди позаочі називають головну героїню гидким словом, а мати дає стусанів перед натовпом. А далі "допомогу" починають надавати педагоги, викликаючи на килим закохану пару. З метою профілактики. Придушити волю юних людей дуже легко. Мораль: там, де є святенництво, немає місця любові. Робота Юлія Райзмана для 1961 року - надзвичайно смілива. Дебютантка Жанна Прохоренко мила й чарівна. Фінал важкий.


9. "Ключ без права передачі"

(1976; СРСР; режисер - Дінара Асанова; актори - Олена Проклова, Олексій Петренко, Марина Левтова, Зіновій Гердт, Катерина Васильєва та ін.)

Молода вчителька, яка викладає літературу, використовує нестандартні педагогічні методики: запрошує свій клас до себе в гості, веде з дітьми відверті бесіди, тримає себе з ними на рівних. Колеги несхвально висловлюються про її методи, вирослі діти якої, за образним висловом однієї з вчительок, вручили "ключ" від серця класу, без права передачі будь-кому іншому. Образ вчительки абсолютно неоднозначний, втім, як і весь фільм. У цьому, напевно, і є секрет чарівності Дінари Асанової як режисера.


10. "Коли я стану велетнем"

(1978, режисер - Інна Туманян, актори - Михайло Єфремов, Андрій Васильєв, Лія Ахеджакова та ін.)

Бенефіс юного Михайла Єфремова, вкрай незвичайний образ радянського школяра, благородного і артистичного Петі Копєйкіна, сучасного лицаря, який бореться за справедливість. За рівнем мислення і світосприйняття він немов на десятиліття доросліше своїх однолітків. Чудовий образ Джульєтти Ашотовни, самотньої, дивакуватої вчительки англійської мови, втілений Лією Ахеджакової на межі сумного, майже трагічного, і смішного.

За матеріалами: http://life.obozrevatel.com.

Кiлькiсть переглядiв: 1896

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.