Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Україна приєднується до всесвітніх уроків програмування «Година Коду»

2014-12-08

Діти

З 8 по 14 грудня в рамках Всесвітнього тижня інформатики по всьому світу пройдуть уроки кодування Година Коду (Hour of Code). У цьому році Україна вперше приєднається до цієї глобальної освітньої ініціативи. На національному рівні Година Коду підтримує Міністерство освіти і науки України.

Година Коду - це освітній проект, мета якого - показати, що навчитися основам програмування може кожен. Основне завдання кампанії - протягом тижня з 8 по 14 грудня 2014 року залучити десятки мільйонів школярів у всьому світі до занять з програмування, і таким чином показати, що кодування доступно дійсно кожному бажаючому, незалежно від віку, соціального статусу або знань.

Такий навик як уміння кодувати в світі вже ставлять на один рівень з умінням говорити, читати і писати. Навички програмування розвивають аналітичне нестандартне мислення, новаторський підхід, креативність і лідерські якості. Кодувати може кожен, в будь-якому віці, з будь-яким багажем знань. Розвиток молоді - це внесок у майбутнє країни та її конкурентоспроможність у світі.

У 2013 році в проекті взяло участь близько 15 мільйонів учнів у більш ніж 180 країнах. Цього року організатори планують залучити близько 100 мільйонів школярів з усього світу.

«Ми прагнемо до того, щоб інноваційних шкіл, які використовують сучасні технології, прогресивних вчителів, а головне - талановитих і перспективних учнів ставало все більше. - Коментує Ольга Свириденко, керівник відділу по роботі з навчальними закладами Майкрософт Україна. - Адже сьогоднішні учні - це завтрашні лідери країни. Для їх розвитку потрібні навички, які в більшості шкіл сьогодні не дають, - це розвиток так званих цифрових навичок, вміння створювати найпростіші комп'ютерні програми. Саме тому так важливо підтримувати подібні ініціативи та розвивати IT-освіту в Україні на всіх рівнях, починаючи зі школи».

Запрошуємо приєднатися до всесвітнього проекту Година Коду, яка проходитиме з 8 по 14 грудня. Для цього необхідно зареєструватися на сайті ініціативи houreofcode.com та провести урок програмування у своїй школі. Всі матеріали, необхідні для проведення уроку, доступні на сайті більш ніж на 30 мовах світу. Завдяки цим матеріалам кожен бажаючий, незалежно від своїх знань у програмуванні, може провести захоплюючий урок для школярів.

За матеріалами: http://itexpert.org.ua

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.