Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Участь проекту EDUkIT у науково-практичній конференції «Обдаровані діти - інтелектуальний потенціал держави»

2012-09-30

Конференція «Обдаровані діти - інтелектуальний потенціал держави»

25-29 вересня 2012 року керівники проекту EDUkIT взяли участь у міжнародній конференції, присвяченій роботі з обдарованими дітьми.

Організатори заходу - Національна академія педагогічних наук України, Інститут обдарованої дитини НАПН України, Національний центр «Мала академія наук України» - проводять науково-практичну конференцію «Обдаровані діти - інтелектуальний потенціал держави» вже вп'яте.

У цьому році учасники зустрілися в мальовничому місці під Ялтою (смт. Гаспра).

Головне завдання конференції - обмін досвідом представників українських та іноземних державних і неурядових освітніх установ, педагогів із різних країн світу з питань розробки нових наукових підходів у визначенні та діагностиці обдарованості, інноваційних технологій та перспективних напрямків методологій роботи з обдарованими особистостями.

На запрошення департаменту освітніх програм Intel-Україна, EDUkIT розповів про свої можливості в рамках секційного доповіді та майстер-класу «Використання ресурсів для роботи онлайн-спільнот». Так з ідеями платформи познайомилися учасники з усіх регіонів України, а також доповідачі з Росії, Казахстану та Німеччини.

Особливо цікавими були виступи:

  • Валерія Юхимовича Бикова, д-ра техн. наук, професора, дійсного члена НАПН України, директора Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України,
  • Віктора Васильовича Олійника, д-ра пед. наук, професора, дійсного члена НАПН України, ректора Університету менеджменту освіти НАПН України,
  • Олени Ігорівни Щебланової, д-ра психол. наук, зав. лабораторії психології обдарованості ФГНУ «Психологічний інститут» Російської академії освіти,
  • Наталії Борисівни Шумакової, д-ра психол. наук, професора, провідного наукового співробітника Психологічного інституту РАО, МГППУ,
  • Ройі Клінгнер (Німеччина), керівника Баварського центру обдарованих, делегата від Німеччини у світовому раду з питань обдарованих і талановитих дітей, викладача Ерлангского університету. У жовтні ми сподіваємося побачити пані Ройі в якості спікера на вебінарі, який планується провести з користувачами EDUkIT.

Висловлюємо подяку голові оргкомітету конференції, директору Інституту обдарованої дитини НАПН України, канд. техн. наук, лауреатові Державної премії УРСР Володимиру Вікторовичу Камишину і всім членам оргкомітету, зокрема, старшому науковому співробітнику науково-організаційного відділу Інституту обдарованої дитини НАПН України Людмилі Олександрівні Фірсовій.

Сподіваємося на зустріч в наступному році!

Кiлькiсть переглядiв: 607

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.